V
T
O

Bril uitproberen

                     

 

Pupilafstand


Wist u dat u bij brilerbij.nl online uw PD (pupilafstand) kunt opmeten?

De PD is de afstand van uw rechter pupil  naar uw linker pupil, de waarde die hier uit komt noemen ze (PD). De PD is een belangrijk aspect bij het maken van de bril, want de pd bepaalt waar het middelpunt van de glazen komen voor uw rechter- en linkerglas. Om een bril op sterkte te maken hebben we de sterkte nodig van het R-oog en L-oog, maar ook de PD. Deze maten zijn beide belangrijk, anders kan er geen bril gemaakt worden. Stel, u heeft een recept met uw sterkte erop maar geen PD, dan is dat voor Brilerbij geen probleem. Dit omdat wij een uniek programma hebben namelijk de "PD tool" u kunt met deze tool online uw PD (pupilafstand) nauwkeurig opmeten, het enige wat u nodig heeft is een camera en een bankpas. ( De consument is ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor de pd waardes die uitvloeien na het gebruik maken van de pd tool ).

 

Hoe gebruikt u de pd-meter:

Stap 1Kies een montuur voor heren of een montuur voor dames uit dat u leuk vindt en klik erop, klik daarna op   (rechts of boven in het scherm)

Stap 2Maak een foto met behulp van de camera (afstand 40-50 cm), neem een bankpas, plaats deze voor uw mond en zorg ervoor dat de magneetstrip naar de camera toewijst (zie voorbeeld). 


 

Stap 3: Pas de rode balk die verschijnt om de magneetstrip heen en gebruik daarbij de rode pijltjes, sleep daarna de witte kruisjes naar je pupil toe, u ziet dan dat er 2 waardes uitkomen namelijk de waarde van uw linker PD en uw rechter PD. Zievoorbeeld hieronder R.11,9 en L.12  de pd waarde moet u altijd afronden dus 11,9 wordt 12. Noteer uw PD en klik als u klaar bent op het vinkje rechts bovenin.

U ziet achter PD een getal verschijnen, dat is uw pd, het getal dat verschijnt moet u altijd naar beneden of naar boven afronden. Hier volgt een voorbeeld: 68,3 wordt 68 en 68,7 wordt 69. Als u de pd heeft afgerond dan moet u de pd door twee delen zodat u een rechter en linker pd heeft. Hier volgt een voorbeeld: pd van 69 wordt R.34.5 / L.34.5.

 


Stap 4: Noteer uw pd.