V
T
O

Bril uitproberen

Heb ik een leesbril nodig?

Heb ik een leesbril nodig?

Heb ik een leesbril nodig?
Wanneer is een leesbril precies nodig? Aan welke eisen moet u voldoen, wilt u in aanmerking komen voor een leesbril? De ogen zijn een essentieel gedeelte van het lichaam van de mens. Ze zorgen ervoor dat alles in de omgeving goed gezien kan worden en dat er bijvoorbeeld geschakeld kan worden tussen iets in de verte en iets dichtbij. Eigenlijk is het dus een heel bijzonder mechanisme, waardoor uw ogen erg veel kunnen. U kunt lezen, kijken, observeren, turen en ga zo maar door. Echter is het zo dat vanaf een jaar of 40 de ogen achteruit gaan. Dit is evolutionair bepaald en voor de meeste mensen hetzelfde. U ontkomt er dus ook niet aan, ondanks dat u misschien het hele leven zonder bril heeft gedaan. Het gaat hierbij niet per se om het gezichtsvermogen, maar om de elasticiteit van de weefsels die bij de ooglens horen. U kunt het vergelijken met het verschijnsel dat uw huid gaat rimpelen en dat u kaler wordt.


Ontdekken of u een leesbril nodig heeft
Doordat de flexibiliteit van uw ogen afneemt, merkt u dat u meer moeite krijgt met het lezen van dingen. Kleinere dingen zijn minder goed waar te nemen en het schakelen tussen veraf en dichtbij gaat minder soepel. Het blijkt dat de afname van elasticiteit vooral problematisch is voor het lezen van dingen dichtbij, zoals een boek of een krant. U zult dus ook merken dat u een leesbril nodig heeft op het moment dat u een krant of boek verder van u af houdt. Dit doet u om ervoor te zorgen dat de afstand tot de ogen anders is, waarmee u de verminderde flexibiliteit opvangt. Dit zal een tijdje lukken, maar het is ook niet goed voor de rest van uw lichaam om zo om te gaan met lezen. Het moet immers gewoon mogelijk blijven om een boek te lezen op een normale afstand. Een ander signaal is dat u misschien meer licht zoekt om iets te kunnen lezen. Dit kan met behulp van een lamp, maar ook door even bij het raam te gaan staan. U bent in de veronderstelling dat dit het lezen bevordert, maar ook dit is een simpel trucje wat op lange termijn niet zal helpen.


Lichamelijke klachten voorkomen met leesbrillen
Wat zijn de lichamelijke klachten die u kunt krijgen als u niet op tijd ontdekt een leesbril nodig te hebben? Doordat u steeds vaker het boek of de krant van u af houdt om te kunnen lezen, kunt u last krijgen van lichamelijke klachten. Denk hierbij aan last van uw armen, maar ook zeker aan hoofdpijn, omdat u meer uw best moet doen om de tekst te kunnen lezen. Ook de ogen zelf krijgen op een gegeven moment last van de veranderde houding die u aanneemt. Zo kunnen de ogen wat branderig of gevoelig aanvoelen. U krijgt misschien last van rode of huilende ogen en dat bevordert het lezen al helemaal niet. Dan is het eigenlijk tijd om eens langs te gaan bij een opticien of een andere specialist om te kijken naar een geschikte leesbril. Bij Brilerbij.nl bent u hiervoor uiteraard aan het goede adres.


Leesbril kopen bij een opticien
Een opticien als Brilerbij.nl is gespecialiseerd in het verkopen van brillen, waaronder dus ook leesbrillen. Wij weten precies waar uw klachten vandaan komen en kunnen u adviseren een leesbril aan te schaffen. Daarvoor is het belangrijk om een oogtest te doen, zodat u precies weet welke (lees)bril u nodig heeft. Daarnaast kunnen we u voorbeelden laten zien en laten passen, zodat u een goede keuze kunt maken. Het is verder belangrijk om te checken of uw verzekering een leesbril dekt of niet. Echter hoeft een leesbril gelukkig niet heel duur te zijn, zolang u maar weet wat voor soort bril u nodig heeft qua sterkte. Als u een leesbril koopt bij Brilerbij.nl weet u dat u kunt rekenen op een kwalitatief goede bril tegen een zeer scherpe prijs. U heeft al een leesbril op maat voor slechts €59,- inculsief ontspiegeling en verdunde glazen. U kunt er ook voor kiezen om een kant en klare design leesbril bij ons aan te schaffen, deze heeft u al voor slechts €14,95. indien u bij de kant en klare leesbrillen klachten ervaart zoals hoofdpijn is het beter om een leesbril op maat aan te schaffen. Bekijk hier leesbril tips en weetjes!

1Reacties

  • Avatar
   Woodtrend
   Jul 4, 2017

   Bedankt voor dit informatieve artikel. Ik heb inmiddels een afspraak bij mijn opticien gemaakt voor een leesbril, om problemen voor te zijn. Vriendelijke groeten, Luuk

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code