V
T
O

Bril uitproberen

5 Tips voor het online bestellen van een bril

5 Tips voor het online bestellen van een bril

5 tips voor het online bestellen van een bril
Een bril bestellen kan tegenwoordig ook online. Dit bespaart u niet alleen tijd, maar ook moeite. U hoeft immers niet meer de deur uit om een bezoek te brengen aan een opticien, maar kunt heerlijk op uw gemak van achter de computer een bril bestellen. Een bijkomend voordeel is dat u op het internet vaak nog eens profiteert van vaste lage prijzen en leuke extra’s ook. Kortom: genoeg redenen om eens te overwegen online een bril te bestellen. Maar waar moet u eigenlijk op letten als u besluit online een bril te kopen? Dat bespreken we in dit artikel aan de hand van 5 zeer bruikbare tips.


1. Let op de afmetingen van een bril
Wanneer u online op zoek bent naar een bril, dient u deze op basis van de afbeeldingen en productinformatie en –specificaties te beoordelen. Ga daarom goed na wat de grootte is van de bril. Dit is op basis van de afbeeldingen natuurlijk niet goed te zien, aangezien die niet op ware grootte zijn. Het is dus van belang om te kijken of de afmetingen terug te vinden zijn in de productspecificaties. Op die manier bent u in de gelegenheid om de breedte van uw gezicht op te meten en die te vergelijken met het de breedte van de bril. Zo heeft u een goede indruk van hoe de bril op uw gezicht zou staan. U wilt immers voorkomen dat u een bril bestelt die te groot of te klein is.


2. De bril eerst thuis uit te proberen
Een andere tip is om op zoek te gaan naar een webwinkel die u een erg interessante extra service biedt. We doelen daarbij op de mogelijkheid om eerst brillen thuis uit te proberen, voordat u overgaat tot de aankoop. Bij Brilerbij.nl is dit uiteraard mogelijk. Wij combineren namelijk het beste van twee werelden door u het gemak van online shoppen te bieden, en het tevens mogelijk te maken voor de aankoop brillen te passen. Zo kunt u thuis rustig een of meerdere brillen uitproberen. Sterker nog, met de 5 dagen die u hiervoor heeft, is het zelfs mogelijk om de brillen te laten zien aan familie, vrienden, bekenden en collega’s. Op die manier bent u er 100% zeker van dat u de bril aanschaft die perfect bij u past. De eenmalige kosten voor deze service bedragen €6,95 euro.


3. Niet tevreden, geld terug garantie
Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat u toch niet tevreden bent met uw bril. Dit betekent echter niet per definitie dat u ‘pech’ heeft. Bij veel webshops wordt u namelijk een niet tevreden, geld terug garantie geboden. Wanneer uw bril bij nader inzien toch niet aansluit op uw wensen of simpelweg niet zo goed past als verwacht, is het in dat geval dus mogelijk om uw aankoopbedrag terug te krijgen. U kunt uw bril terugsturen, zodat het aankoopbedrag op korte termijn kan worden teruggestort. Op die manier loopt u geen enkel risico. Let er daarbij wel op dat het retouradres zich gewoon in Nederland bevindt. Dit zorgt er namelijk voor dat dit proces sterk versneld wordt, want als de bril eerst nog naar het buitenland moet, duurt het al snel vrij lang.


4. Controleer de bereikbaarheid
Een vierde tip die we u kunnen meegeven wanneer u online een bril wilt bestellen, is dat u goed moet letten op de bereikbaarheid. Verschillende webwinkels beloven immers van alles, maar blijken erg slecht bereikbaar te zijn als het erop aankomt. Dit kan voor vele vervelende situaties zorgen. Daarom is het heel erg belangrijk dat u nagaat of het goed zit met de bereikbaarheid. Zo is het aan te raden om te checken of u via de telefoon, via een bepaalde chatservice, via de email of wellicht zelfs via de sociale media contact kunt opnemen. Daarbij is de responsesnelheid uiteraard van groot belang, zodat u ook daadwerkelijk hulp of advies krijgt wanneer u dat nodig heeft. Een erg groot voordeel zou zijn als u nog ergens langs kunt gaan ook. Dan kunt u namelijk niet alleen persoonlijk contact hebben, maar tevens de brillen ‘in real life’ zien.


5. Let goed op de levertijd
De levertijd van een bril kan online nogal uiteenlopen. Wellicht heeft u niet direct een bril nodig, maar weken op uw nieuwe bril wachten, ziet u waarschijnlijk ook niet zitten. Voor webshops die gevestigd zijn in het buitenland of hun brillen pas na uw bestelling importeren, is dit vaak echter wel het geval. Kijk daarom altijd goed wat de levertijd is. Bij de meeste nederlandse webwinkels komt de levertijd over het algemeen op zo’n 7 werkdagen. Bekijk dus goed of er iets in die richting op de site vermeld staat, want anders loopt u de kans dat de levering wel eens erg lang kan gaan duren.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code